Χημεία τροφίμων/

Main Author: Μπόσκος, Δ. Γ.
Format: Book
Language:Greek
Published: Θεσσαλονίκη: Γαρταγάνης, 2004
Edition:5η εκδ.
Subjects:
Table of Contents:
  • Εισαγωγή
  • Κεφάλαιο 1. Χρήσιμες έννοιες από τις βιολογικές επιστήμες
  • Κεφάλαιο 2. Το νερό
  • Κεφάλαιο 3. Υδατάνθρακες
  • Κεφάλαιο 4. Αμινοξέα-πρωτεί?νες
  • Κεφάλαιο 5. Λίπη, έλαια, και άλλα λιπίδια
  • Κεφάλαιο 6. Βιταμίνες
  • Κεφάλαιο 7. Ανόργανα συστατικά των τροφίμων
  • Κεφάλαιο 8. Ευχυμικά συστατικά
  • Κεφάλαιο 9. Φυσικές χρωστικές
  • Κεφάλαιο 10. Άλλα επιθυμητά συστατικά των τροφίμων και χημικά πρόσθετα
  • Κεφάλαιο 11. Τα μη επιθυμητά συστατικά των τροφίμων
  • Κεφάλαιο 12. Νέα τρόφιμα, νέα συστατικά και νέες τάσεις στην παρασκευή των τροφίμων
  • E Numbers
  • Βιβλιογραφία
  • Εισαγωγή
  • Χρήσιμες έννοιες από τις βιολογικές επιστήμες
  • Το νερό
  • Υδατάνθρακες
  • Αμινοξέα-πρωτείνες
  • Λίπη, έλαια και άλλα λιπίδια - - Βιταμίνες
  • Ανόργανα συστατικά των τροφίμων
  • Ευχυμικά συστατικά.