Εισαγωγή στη χημεία των τροφίμων/

Main Author: Βουδούρης, Εμμανουήλ Κ.
Other Authors: Κοντομηνάς, Μιχαήλ Γ.
Format: Book
Language:Greek
Published: Αθήνα: [χ.ό.], 1992
Subjects:
Table of Contents:
  • Πρόλογος
  • Μέρος Πρώτο. Εισαγωγή Κεφάλαιο 1. Χημεία τροφίμων και διατροφή
  • Μέρος Δεύτερο. Συστατικά των τροφίμων: Κεφάλαιο 2. Νερό
  • Κεφάλαιο 3. Πρωτεί?νες
  • Κεφάλαιο 4. Λιπαρές ουσίες
  • Κεφάλαιο 5. Υδατάνθρακες
  • Κεφάλαιο 6. Βιταμίνες και ανόργανα άλατα
  • Κεφάλαιο 7. Ένζυμα
  • Κεφάλαιο 8. Άλλα συστατικά των τροφίμων
  • Μέρος Τρίτο: Κεφάλαιο 9. Τρόφιμα και διατροφή
  • Μέρος Τέταρτο. Τρόφιμα ζωικής προέλευσης: Κεφάλαιο 10. Κρέας και προίόντα κρέατος
  • Κεφάλαιο 11. Πουλερικά, θαλασσινά και αυγά
  • Κεφάλαιο 12. Γάλα και προίόντα γάλακτος
  • Μέρος Πέμπτο. Τρόφιμα φυσικής προέλευσης: Κεφάλαιο 13. Οπωροκηπευτικά
  • Κεφάλαιο 14. Δημητριακά
  • Μέρος Έκτο. Ευφραντικά: Κεφάλαιο 15. Ευφραντικά προίόντα - ζυμώσεις
  • Μέρος Έβδομο. Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των τροφίμων: Κεφάλαιο 16. Χρώμα των τροφίμων
  • Κεφάλαιο 17. Υφή των τροφίμων
  • Κεφάλαιο 18. Γεύση και οσμή των τροφίμων
  • Ευρετήριο
  • Ευρετήριο ξενόγλωσσων όρων