Εισαγωγή στη διατροφή του ανθρώπου/
Corporate Author: | |
---|---|
Other Authors: | , , , , , , , , , |
Format: | Book |
Language: | Greek |
Published: |
Αθήνα:
Παρισιάνου,
2007
|
Subjects: |
Table of Contents:
- Πρόλογος σειράς
- Πρόλογος
- Πρόλογος ελληνικής έκδοσης
- Συνεργάτες
- 1. Εισαγωγή στη διατροφή του ανθρώπου: μια σφαιρική θεώρηση της τροφής και της διατροφής
- 2. Σύσταση σώματος
- 3. Ενεργειακός μεταβολισμός
- 4. Διατροφή και μεταβολισμός των πρωτείνών και των αμινοξέων
- 5. Πέψη και μεταβολισμός των υδατανθράκων
- 6. Διατροφή και μεταβολισμός των λιπιδίων
- 7. Διαιτητικές τιμές αναφοράς
- 8. Οι Βιταμίνες
- 9. Ανόργανα στοιχεία
- 10. Μέτρηση της διατροφικής πρόσληψης
- 11. Σύσταση τροφίμων
- 12. Πολιτική των τροφίμων και κανονισμοί
- 13. Μεθοδολογία διατροφικής έρευνας
- 14. Ασφάλεια τροφίμων: ένα αυξανόμενης σημασίας ζήτημα δημόσιας υγείας
- 15. Τρόφιμα και διατροφή: η παγκόσμια πρόκληση
- Ευρετήριο