Μετασυλλεκτική μεταχείριση καρπών και λαχανικών

Main Author: Πάσσαμ, Χάρολντ-Κρίστοφερ.
Other Authors: Χριστόπουλος, Μιλτιάδης, Τσαντίλη, Ελένη, Καυκαλέτου, Μίνα, Καραπάνος, Ιωάννης, Αλεξόπουλος, Αλέξιος, Πετρόπουλος, Σπυρίδων
Format: Book
Language:Greek
Published: Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, c2015.
Series:Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα και Βοηθήματα Κάλλιπος
Subjects:
Table of Contents:
  • 1. Εισαγωγή στη μετασυλλεκτική φυσιολογία και τεχνολογία: Η σημασία των οπωροκηπευτικών για τον άνθρωπο, η παραγωγή, η κατανάλωση και οι απώλειες μετασυλλεκτικά 2. Η ποιότητα των οπωροκηπευτικών 3. Αλλαγές στη φυσιολογία των οπωροκηπευτικών μετά τη συγκομιδή 4. Αρχές προ- και μετα- συλλεκτικών χειρισμών που επηρεάζουν τη μετασυλλεκτική ζωή των οπωροκηπευτικών 5. Μετασυλλεκτική φυσιολογία και μετασυλλεκτικοί χειρισμοί καρπών δενδροκομικών ειδών 6. Μετασυλλεκτική φυσιολογία και χειρισμοί των καρπών κηπευτικών ειδών 7. Μετασυλλεκτική φυσιολογία και χειρισμοί ακέραιων φυτών, φυλλωδών λαχανικών και σαλατικών 8. Αποθήκευση των υπόγειων οργάνων 9. Τραυματισμοί από χαμηλές θερμοκρασίες (κρυοτραυματισμοί), πάγωμα, φυσιολογικές διαταραχές και παθολογικές ασθένειες 10. Εφαρμογή της μετασυλλεκτικής τεχνολογίας 11. Τα ελάχιστα μεταποιημένα οπωροκηπευτικά