Εισαγωγή στη διατροφή του ανθρώπου /
Main Author: | |
---|---|
Format: | Book |
Language: | English |
Published: |
Αθήνα :
Παρισιάνος,
c2015.
|
Edition: | 2η έκδ. |
Subjects: |
Table of Contents:
- Συνεργάτες
- Πρόλογος σειράς
- Πρόλογος
- Πρόλογος 1ης ελληνικής έκδοσης
- Πρόλογος 2ης ελληνικής έκδοσης
- Ευχαριστίες
- 1. Εισαγωγή στη διατροφή του ανθρώπου: μια σφαιρική θεώρηση της τροφής και της διατροφής
- 2. Σύσταση σώματος
- 3. Μεταβολισμός της Ενέργειας
- 4. Διατροφή και μεταβολισμός των πρωτεϊνών και των αμινοξέων
- 5. Πέψη και μεταβολισμός των υδατανθράκων
- 6. Διατροφή και μεταβολισμός των λιπιδίων
- 7. Διαιτητικές τιμές αναφοράς
- 8. Οι Βιταμίνες
- 9. Ανόργανα στοιχεία
- 10. Μέτρηση της διαιτητικής πρόσληψης
- 11. Σύσταση τροφίμων
- 12. Τρόφιμα και Διατροφή: πολιτικές και κανονισμοί
- 13. Μεθοδολογία της διατροφικής έρευνας
- 14. Ασφάλεια τροφίμων: ένα αυξανόμενης σημασίας ζήτημα δημόσιας υγείας
- 15. Τρόφιμα και νοσήματα που σχετίζονται με τη διατροφή: η παγκόσμια πρόκληση
- Ευρετήριο.