Το ελαιόλαδο/
Main Author: | |
---|---|
Format: | Book |
Language: | Greek |
Published: |
Αθήνα:
[χ.ε.],
c1997
|
Subjects: |
Table of Contents:
- τ.1: Το ελαιόδενδρο
- τ.2: Το ελαιόλαδο
- τ.3: Η επιτραπέζια ελιά
- τ.4: Η ελαιουργία
- τ. 2. Το ελαιόλαδο: ποιότητα, χημική σύσταση, ανάλυση, αλλοιώσεις, νοθείες, μεταβολισμός,βιοχημική και βιολογική αξία σε σχέση με τις καρδιαγγειακές παθήσεις, πυρηνέλαιο, ραφινάρισμα, υδρογόνωση και μαργαρίνες, σαπούνια ελαιολάδου, απόβλητα της ελαιουργίας..
- τ.2. Το ελαιόλαδο α) Ποιότητα - χημική σύσταση - ανάλυση - αλλοιώσεις - νοθείες - μεταβολισμός - βιοχημική και βιολογική αξία σε σχέση με τις καρδιαγγειακές παθήσεις β) Πυρηνέλαιο - ραφινάρισμα - υδρογόνωση και μαργαρίνες - σαπούνια ελαιόλαδου - απόβλητα της ελαιουργίας - κόστος παραγωγής ελαιόκαρπου και ελαιόλαδου
- Περιεχόμενα: Τ. 1. Το ελαιόδενδρο
- τ. 2. Το ελαιόλαδο
- τ. 4. Η ελαιουργία