Table of Contents:
  • τ.1: Το ελαιόδενδρο
  • τ.2: Το ελαιόλαδο
  • τ.3: Η επιτραπέζια ελιά
  • τ.4: Η ελαιουργία
  • τ. 2. Το ελαιόλαδο: ποιότητα, χημική σύσταση, ανάλυση, αλλοιώσεις, νοθείες, μεταβολισμός,βιοχημική και βιολογική αξία σε σχέση με τις καρδιαγγειακές παθήσεις, πυρηνέλαιο, ραφινάρισμα, υδρογόνωση και μαργαρίνες, σαπούνια ελαιολάδου, απόβλητα της ελαιουργίας..
  • τ.2. Το ελαιόλαδο α) Ποιότητα - χημική σύσταση - ανάλυση - αλλοιώσεις - νοθείες - μεταβολισμός - βιοχημική και βιολογική αξία σε σχέση με τις καρδιαγγειακές παθήσεις β) Πυρηνέλαιο - ραφινάρισμα - υδρογόνωση και μαργαρίνες - σαπούνια ελαιόλαδου - απόβλητα της ελαιουργίας - κόστος παραγωγής ελαιόκαρπου και ελαιόλαδου
  • Περιεχόμενα: Τ. 1. Το ελαιόδενδρο
  • τ. 2. Το ελαιόλαδο
  • τ. 4. Η ελαιουργία