Εθνικός διατροφικός οδηγός για βρέφη, παιδιά και εφήβους/

Corporate Author: Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis
Other Authors: Βελουδάκη, Αφροδίτη
Format: Book
Language:Greek
Published: Αθήνα: Ινστιτούτο Προλυπτικής Περιβαντολλογικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, 2014
Subjects:
Table of Contents:
  • τ. 1.: Εισαγωγή
  • Οδηγίες χρήσης του διατροφικού οδηγού
  • Ενότητα Ι. Βρεφική ηλικία: 1. Διατροφή κατά το πρώτο εξάμηνο της ζωής
  • 2. Διατροφή κατά το δεύτερο εξάμηνο της ζωής
  • Ενότητα ΙΙ. Παιδική και εφηβική ηλικία: 1. Λαχανικά και φρούτα
  • 2. Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα
  • 3. Δημητριακά (ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά) και πατάτες
  • 4. Όσπρια
  • 5. Κόκκινο και λευκό κρέας, αυγά, ψάρια και θαλασσινά
  • 6. Προστιθέμενα λίπη και έλαια, ελιές και ξηροί καρποί
  • 7. Αλάτι
  • 8. Προστιθέμενα Σάκχαρα (ζάχαρη και γλυκαντικές ύλες)
  • 9. Νερό και αφεψήματα
  • 10. Συχνότητα και τύποι γευμάτων
  • 11. Τεχνικές συμπεριφοράς που σχετίζονται με το φαγητό
  • 12. Βάρος του παιδιού και σωματική δραστηριότητα
  • 13. Θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στα τρόφιμα
  • Παράρτημα
  • Ευρετήριο πινάκων
  • τ. 2.: 1. Εισαγωγή
  • 2. Μεθοδολογία ανάπτυξης του εθνικού διατροφικού οδηγού για παιδιά και εφήβους
  • 3. Αύξηση και ανάπτυξη κατά τη βρεφική, παιδική και εφηβική ηλικία
  • 4. Βρεφική ηλικία
  • 5. Διατροφικές συστάσεις σε επίπεδο θρεπτικών συστατικών - διατροφικές ανάγκες κατά τη βρεφική, παιδική και εφηβική ηλικία
  • 6. Παιδική και εφηβική ηλικία
  • 7. Διατροφικές συστάσεις αναγνωρισμένων διεθνών οργανισμών / επιστημονικών εταιριών και χώρων για την παιδική και εφηβική ηλικία
  • 8. Κατανάλωση γευμάτων
  • 9. Στρατηγικές για την προώθηση των υγιεινών διατροφικών επιλογών στα παιδιά
  • 10. Σωματική δραστηριότητα
  • Βιβλιογραφία