Εθνικός διατροφικός οδηγός για βρέφη, παιδιά και εφήβους/
Corporate Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Book |
Language: | Greek |
Published: |
Αθήνα:
Ινστιτούτο Προλυπτικής Περιβαντολλογικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis,
2014
|
Subjects: |
Table of Contents:
- τ. 1.: Εισαγωγή
- Οδηγίες χρήσης του διατροφικού οδηγού
- Ενότητα Ι. Βρεφική ηλικία: 1. Διατροφή κατά το πρώτο εξάμηνο της ζωής
- 2. Διατροφή κατά το δεύτερο εξάμηνο της ζωής
- Ενότητα ΙΙ. Παιδική και εφηβική ηλικία: 1. Λαχανικά και φρούτα
- 2. Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα
- 3. Δημητριακά (ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά) και πατάτες
- 4. Όσπρια
- 5. Κόκκινο και λευκό κρέας, αυγά, ψάρια και θαλασσινά
- 6. Προστιθέμενα λίπη και έλαια, ελιές και ξηροί καρποί
- 7. Αλάτι
- 8. Προστιθέμενα Σάκχαρα (ζάχαρη και γλυκαντικές ύλες)
- 9. Νερό και αφεψήματα
- 10. Συχνότητα και τύποι γευμάτων
- 11. Τεχνικές συμπεριφοράς που σχετίζονται με το φαγητό
- 12. Βάρος του παιδιού και σωματική δραστηριότητα
- 13. Θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στα τρόφιμα
- Παράρτημα
- Ευρετήριο πινάκων
- τ. 2.: 1. Εισαγωγή
- 2. Μεθοδολογία ανάπτυξης του εθνικού διατροφικού οδηγού για παιδιά και εφήβους
- 3. Αύξηση και ανάπτυξη κατά τη βρεφική, παιδική και εφηβική ηλικία
- 4. Βρεφική ηλικία
- 5. Διατροφικές συστάσεις σε επίπεδο θρεπτικών συστατικών - διατροφικές ανάγκες κατά τη βρεφική, παιδική και εφηβική ηλικία
- 6. Παιδική και εφηβική ηλικία
- 7. Διατροφικές συστάσεις αναγνωρισμένων διεθνών οργανισμών / επιστημονικών εταιριών και χώρων για την παιδική και εφηβική ηλικία
- 8. Κατανάλωση γευμάτων
- 9. Στρατηγικές για την προώθηση των υγιεινών διατροφικών επιλογών στα παιδιά
- 10. Σωματική δραστηριότητα
- Βιβλιογραφία