Η ελιά : ποικιλίες - καλλιέργεια - προϊόντα /

Main Author: Del Fabro, Adriano
Other Authors: Περάκης, Βασίλης, Ψύχαλου, Μαριάννα
Format: Book
Language:Greek
Published: Αθήνα : Ψύχαλου, c2009.
Subjects:
Table of Contents:
  • Στοιχεία Βοτανικής
  • Το καλλιεργητικό περιβάλον
  • Ο πολλαπλασιασμός της ελιάς
  • Η εγκατάσταση του ελαιώνα
  • Το κλάδεμα
  • Σχήματα διαμόρφωσης δέντρου
  • Λίπανση
  • Καλλιεργητικές φροντίδες και άρδευση
  • Πρόληψη αντιξοοτήτων και παρασίτων
  • Συλλογή, χρήση και συντήρηση
  • Οικονομική διάρκεια
  • Πώς γεννιέται το ελαιόλαδο
  • Δέκα κανόνες για λάδι υψηλής ποιότητας
  • Το ελαιόλαδο και οι κατηγορίες του
  • Θρεπτικές ουσίες και συστατικά
  • Επιλέγοντας το λάδι
  • Πώς συντηρούνται οι ελιές
  • Ιστορικές συμβουλές
  • Η χρήση της ελιάς στην κουζίνα
  • Αρωματίστε το ελαιόλαδο
  • Χρήση των φύλλων ελιάς
  • Ποικιλίες για ελαιοποίηση
  • Επιτραπέζιες ποικιλίες.