Η ελιά : ποικιλίες - καλλιέργεια - προϊόντα /
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | , |
Format: | Book |
Language: | Greek |
Published: |
Αθήνα :
Ψύχαλου,
c2009.
|
Subjects: |
Table of Contents:
- Στοιχεία Βοτανικής
- Το καλλιεργητικό περιβάλον
- Ο πολλαπλασιασμός της ελιάς
- Η εγκατάσταση του ελαιώνα
- Το κλάδεμα
- Σχήματα διαμόρφωσης δέντρου
- Λίπανση
- Καλλιεργητικές φροντίδες και άρδευση
- Πρόληψη αντιξοοτήτων και παρασίτων
- Συλλογή, χρήση και συντήρηση
- Οικονομική διάρκεια
- Πώς γεννιέται το ελαιόλαδο
- Δέκα κανόνες για λάδι υψηλής ποιότητας
- Το ελαιόλαδο και οι κατηγορίες του
- Θρεπτικές ουσίες και συστατικά
- Επιλέγοντας το λάδι
- Πώς συντηρούνται οι ελιές
- Ιστορικές συμβουλές
- Η χρήση της ελιάς στην κουζίνα
- Αρωματίστε το ελαιόλαδο
- Χρήση των φύλλων ελιάς
- Ποικιλίες για ελαιοποίηση
- Επιτραπέζιες ποικιλίες.