Επιβίωση/

Main Author: Παπαηλιού, Ασπασία Η.
Format: Book
Language:Greek
Published: Αθήνα: Καστανιώτης: Φελέκης, 1977-
Subjects:
Table of Contents:
  • τ. 1. Βασικός οδηγός διατροφής: Πρόλογος
  • Εισαγωγή
  • Μέρος πρώτο: Α. Επιβίωση Β. Τα τρόφιμα Γ. Θρέψη Δ. Διατροφή ασθενών ή χρονίως πασχόντων Ε. Γενικά συμπεράσματα
  • Μέρος δεύτερο: Εισαγωγή. Α. Κύτταρο Β. Ανταλλαγή της ύλης (Μεταβολισμός) Γ. Θρεπτικές ουσίες
  • Βιβλιογραφία
  • τ. 2. Η διατροφή των υγιών (από 0 - 100 χρόνια): Εισαγωγή
  • Α. Επιβίωση. Ανθρώπινη οργή και ιστορία: 1. Τροφή και δημιουργία 2. Τροφή και έγκλημα 3. Έγκλημα και βιολογικά αίτια
  • Β. Τα τρόφιμα. Πώς να τα μεταχειριστούμε: 1. Ζωικές τροφές 2. Φυτικές τροφές 3. Κατεψυγμένα τρόφιμα 4. Κονσερβοποιημένα τρόφιμα 5. Υγιεινή της τροφής
  • Γ. Τα γεύματα. Πως θα τα αξιοποιήσουμε: 1. Πρωινό γεύμα (πρόγευμα) 2. Μεσημβρινό γεύμα ( Κύριο γεύμα) 3. Βραδινό γεύμα ( Δείπνο)
  • Δ. Διατροφή και ηλικίες της ζωής: 1. Εγκυμοσύνη: Η ζωή από 0-9 μήνες 2. Βρεφική ηλικία: Η ζωή από τον τοκετό - τον 2ο χρόνο 3. Παιδική - Προσχολική ηλικία: Η ζωή από 2-6 χρονών 4. Σχολική ηλικία: Η ζωή από 6-12 χρόνων 5. Εφηβική ηλικία. Η ζωή από 12-20 χρόνων 6. Νεότης: Η ζωή από 20-55 χρόνων 7. Ωριμότης: Η ζωή από 55-75 χρόνων 8. Γήρας: Η ζωή από 75-100 χρόνων
  • Ε. Βιβλιογραφία